Omgeving Zoutelande

Oorspronkelijk is Zoutelande vooral een boerendorp, waar landbouw en bijbehoren de voornaamste activiteiten waren op economisch vlak. Sinds midden 19e eeuw veranderde dit echter geleidelijk door de toenemende vraag naar strandrecreatie. Net als Domburg was Zoutelande geliefd bij Nederlandse kunstschilders. Samen met het strand van Dishoek en Westkapelle wordt Zoutelande ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd, omdat er weinig andere Nederlandse stranden op het Zuiden zij gericht. Bovendien heeft dit deel van Walcheren op jaarbasis de meeste zonuren van Nederland.

De wandelboulevard van Zoutelande ligt aan de kant van de Noordzee en gaat over in een schitterend wandelpad over de Zeeuwse duinen. Het pad brengt u via Groot-Valkenisse en Dishoek naar Vlissingen. Zoutelande heeft met 46 meter boven NAP de hoogste duinen van Nederland. Achter de wandelboulevard vindt u de winkelstraat met leuke winkels en gezellige terrassen. Zoutelande beschikt over een rolstoelvriendelijke toegang tot de boulevard.

In Zoutelande zijn verschillende monumenten te vinden, zoals de Catharinakerk, de Willibrordusput, de Zoutelandse Molen en het wapen van Zoutelande.

Jaarlijks wordt in oktober de Zeeuwse Kustmarathon gehouden; de mooiste en zwaarste marathon van Nederland. Deze start in Burgh-Haamstede en finisht in Zoutelande.

Op Walcheren vind je pittoreske stadjes dorpen. Daartussen liggen mooie wandelpaden over akkerranden, langs stille watergangen, door schitterende duinen en over dijken en brede stranden, langs bebouwing en door landelijk gebied. Vanuit de stille natuur,zit je zo in stad of dorp. Monumentaal Middelburg, het mooie Veere, miniatuur Walcheren, het Arsenaal en Neeltje Jans. Genoeg te doen!